H.C. Andersen I

Dette er en clozetest. Hvert syvende ord mangler. Du skal indsætte det rigtige ord fra listen.

Weblog> Læseøvelser> Vælg det rigtige ord 1

H.C. Andersen blev født den 2. 1805 i Odense på Fyn, som var Danmarks næststørste by. Her voksede op som søn af en fattig og hans kone.

Da H.C. Andersen barn, læste hans far højt af og "Tusind og een nat". Faderen i det hele taget meget kreativ; lavede blandt andet et lille dukketeater sin søn. Hans far døde, da .C. Andersen kun var 11 år gammel. mor måtte tage arbejde som hushjælp at forsørge sig selv. H.C. Andersen på ”fattigskole”.

I 1819, da H.C. var 14 år, rejste han hjemmefra. tog til København.

H.C. Andersen tog til København. H.C. Andersen havde en om at blive balletdanser. Derfor besøgte en kendt balletdanserinde og gav sig at danse for hende. Hun sagde, hun ville hjælpe ham, men det kun for at få ham til gå væk. I virkeligheden kunne H.C. slet ikke danse. Det var en tid for ham i København. Man , at han i hele 2 år under sultegrænsen. På et tidspunkt gik i lære som snedker, men det kun en dag, for de andre arbejdspladsen drillede ham, så han ikke holde ud at være der.

I fik H.C. Andersen sangundervisning på det Teater og næste år blev han på teatrets skole for sang og . Han boede på et meget billigt . Værelset lå i et dårligt kvarter, havde ingen vinduer, og der var lige plads til en seng.

Kongelige Teater gik det heller ikke for H.C. Andersen. Han var klodset kunne slet ikke danse. Da han dreng, kunne han godt synge, men gik hans stemme i overgang. Han også højere end de fleste af jævnaldrende, og de andre elever på drillede ham. Han fik ikke nogen de roller, han gerne ville have, somme tider var han statist.