H.C. Andersen II

Dette er en clozetest. Hvert syvende ord mangler. Du skal indsætte det rigtige ord fra listen.

Weblog> Læseøvelser> Vælg det rigtige ord 2

Efter et og et halvt år Elevskolen, blev han smidt ud. H.C. ville stadig være noget ved teateret, da han hverken kunne blive sanger, eller skuespiller, var der kun en tilbage: Han kunne blive skuespilforfatter. Sådan H.C. Andersen i gang med at .

H.C. Andersen skrev flere teaterstykker, men kunne ikke bruge dem. Nogle af mennesker, der læste hans skuespil, kunne godt se, at han måske havde talent, der kunne bruges til et andet, hvis han fik noget uddannelse. mennesker bad Kong Frederik den sjette at betale for, at han kunne på Latinskole i Slagelse. H.C. Andersen meget i Slagelse, men han blev glad for sin skoletid. Han kalde ”Plagelse” i stedet for Slagelse. Efter år kom H.C. Andersen tilbage til , hvor han fik privatundervisning i stedet . I 1829 tog han studentereksamen. Samme fik han udgivet ”Fodreise”.

Som 35-årig H.C. Andersen at blive populær på af sine eventyr for børn. I blev han indbudt som gæst af VIII og Dronning Caroline Amalie til Föhr ved Vestkysten. Han fik hurtigt nært forhold til kongehuset.

Da han 40, gik han til kongen og om lønforhøjelse. Kongen sagde straks ja, gav ham herefter 600 rigsdaler om i digterløn. Det var mange penge , og H.C. Andersen var nu en mand. Da han var 52 blev udnævnt til æresborger i Odense

De år før sin død var han syg. Han døde i 1875 af .